maanantai 24. kesäkuuta 2013

Suhteellisen varma melkein kaikesta


Lotta Hämäläinen valmistui tänä keväänä luonto-ohjaajaksi Koulutuskeskus Salpauksesta. -Yllätyin siitä, miten monipuolisesti omat opinnot oli mahdollista toteuttaa. Vaikka en itse ollutkaan kovin paljon koululla, alkuvaiheen opinnoista sai kuitenkin aika paljon irti. Sain esimerkiksi hyvän käsityksen siitä, mitä alalla vaaditaan. Opin myös esim. lajintuntemusta, jota pystyi työssäoppimispaikassa heti hyödyntämään asiakkaiden kanssa.

Luonto-ohjaaja voi päästä myös eräkokin hommiin..
- Valmistuttuani palasin oppaan työhön ja myyntitehtäviin Erähotelli Nellimiin, jossa olin pitkään laajennetussa työssäoppimisessa. Vaikka saa tällä alalla kyllä tehdä kaikkea muutakin - olen esimerkiksi baarimikko, kokki, siivooja, raksanainen tai mitä tahansa tarvitaankin. Minusta oli myös positiivista, että koulun kautta sai helposti suoritettua esim. hygieniapassin, ensiapukurssit ja matkailualan turvallisuuspassin.  

- Minusta luonto-ohjaajaksi sopii aktiivinen ja toimelias ihminen, joka osaa ja tykkää tehdä monenlaista hommaa. On hyvä olla suhteellisen varma melkein kaikesta, mitä tekee - ja jos ei ole, sitä ei saa missään nimessä näyttää, Lotta pohtii naureskellen.

Luonto-ohjaajan koulutukseen on mahdollista hakea vielä täydennyshaussa 5.-12.7.2013. Koulutukeskus Salpauksessa luonto-ohjaajia koulutetaan Asikkalan toimipisteessä Asikkalan kirkonkylällä. Koulutus kestää 2-3 vuotta riippuen siitä, onko opiskelijalla aikaisempaa tutkintoa suoritettuna. Hae osoitteessa www.haenyt.fi heti 5.7., niin pääset aloittamaan syksyn opiskellen mm. retkeilytaitoja ja luonnontuntemusta Asikkalassa Päijänteen rannalla!

2 kommenttia: