tiistai 4. kesäkuuta 2013

Työssäoppimispaikan esittely - Heinolan lintutarha

Hei kaikki, Ville täällä taas!

Nyt sain tehtäväksi kertoa vähän Heinolan lintutarhasta, jossa olin 2kk työssäoppimassa huhti-toukokuun välisenä aikana. Vaikka en opiskellutkaan pieneläinhoitajaksi, pääsin sinne silti työssäoppimaan. Työssäoppimisen tarkoituksena oli oppia luontopalveluiden järjestämistä ja ryhmien ohjaamista.

Mitä pääsin tekemään?
Lähinnä pääsin opettelemaan lintutarhan historiaa ja kertomaan linnuista asiakkaille, sillä jouduin vetämään asiakkaille kierroksia lintutarhalla ja kertomaan linnuista eri ikäisille ihmisille. Ja siinä välissä kun ei ollut ryhmiä, pääsin kunnostamaan lintutarhaa ja hoitamaan lintujen häkkejä sekä tekemään linnun ruokaa.
       Kerran kun minun piti olla vain mukana kierroksella ja tarkkailemassa, miten toiset oppaat opastaa asiakkaita, sainkin yllätysryhmän, jossa ryhmä jaettiin puoliksi ja minä opastin toista ryhmää ja toinen opas opasti toisia. Mutta koska minulla on monen vuoden harrastuspohja linnuista, osasin kertoa niistä sentään jotain eikä mennyt sormi suuhun.

Mikä oli parasta?
Ehkä parasta oli siivota lintujen häkkejä, vaikkakin se oli jätöksien puhdistamista ja ruuan laittamista, mutta koska siinä oli lintuja ympärillä, se oli sen takia hauskaa. Ja toisiksi hauskinta oli ryhmän vetäminen. Vaikka aluksi jännitti ennen kun edes ryhmä oli paikalla, kun sain suun auki, jännitys hävisi ja kierroksen jälkeen asiakkaat olivat tyytyväisiä. Eräässä esikouluryhmässä yksi lapsista halusi halata kierroksen jälkeen. Mikä voikaan olla palkitsevampaa?

Mitä olisin halunnut tehdä enemmän?
Työssäoppimisessa jäi eniten harmittamaan, etten päässyt hoitamaan ja olemaan itse lintujen kanssa tekemisissä enemmän. Tosin se onkin ymmärrettävää, kun työssäoppiminen painottui enemmän ryhmien opastamiseen, eikä ollut tietoa ja taitoja lintujen hoitamisesta.

http://www.heinolaresort.fi/sites/default/files/styles/visual_large/public/visual/b3e433fd06fb52975a83855834e24288/papukaija.png?itok=GEo2d2eC
Sinikelta-ara "kamu"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti