keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Luonto-ohjaajan ammatti on unelma

Hae luonto-ohjaajan koulutukseen yhteishaussa 20.2.-13.3.2018! Linkki yhteishakuun tässä.
Jos olet jo suorittanut lukion tai ammatillisen koulutuksen, voit hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa

Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteessä voit opiskella moniin luonnonvara-alan ammatteihin. Tässä blogissa esitellään kalatalouden sekä luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Tästä tekstistä voit lukea opiskelijoidemme kokemuksia luonto-ohjaajakoulutuksesta.

Ammatillisten perustutkintojen suorittaminen on opiskelijalle ilmaista. Luonnonvara-alan etuihin kuuluu Salpauksessa 3 ilmaista ateriaa opiskelupäivinä (aamiainen, lounas ja päivällinen) sekä mahdollisuus ilmaiseen asuntolamajoitukseen Asikkalassa (ma-pe). Peruskoulupohjalta ammatillisen perustutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 3 vuotta, ylioppilastutkinnon tai muun ammatillisen tutkinnon suorittaneilta yleensä noin 2 vuotta. Koulutukseen kuuluu 30 osp verran työssäoppimista.

Luontoalan koulutuksessa hyödynnetään opiskelijoiden omia harjoitusyrityksiä, tiimioppimista sekä tehdään paljon asiakaskeikkoja ja maastoretkiä eri luontoaktiviteettien merkeissä.


Opiskelijatarina: 

Lumimajoite hiihtoretkellä Patvinsuon kansallispuistossa
"Hain opiskelemaan Salpaukseen yksinkertaisesti siksi, että se vaikutti vaihtoehdoista kiinnostavimmalta. Luonto- ja ympäristöalan koulutus kuulosti sellaiselta haaveen toteutumiselta, että saisi työskennellä luonnossa ulkoillen. Mikä olisikaan parempaa?

Koulun kautta on totta tosiaan päässyt seikkailemaan, ja se on kyllä tuonut pysyviä uusia harrastuksia elämään. Se, miten hyödynnän niitä töiden kautta, on vielä auki.

Melonnan reskutusharjoittelua

Melontaretki Saaristomerellä
Tänä kesänä on tavoitteena on lähinnä eskimokäännöksen opettelu. Jos ajattelee pidemmälle, tavoitteenani on työllistyä työntekijänä johonkin luontofirmaan ulkomaille tai Suomeen. Sitä ennen pitäisi saada jalkaa oven väliin mahdollisimman moneen työpaikkaan työssäoppimisten kautta. Jos töitä ei sitten heti löydy, harkitsen kyllä eräopaskoulua jatko-opintoina.

Työssäoppimassa Levillä
Suosittelisin luonto-ohjaajan koulutusta kielitaitoisille, iloisille, ihmisistä pitäville tyypeille. Olisi hyvä osata ottaa vastuuta ja olla sosiaalinen. Pitää olla halukkuutta johtamiseen ja valmis kausiluonteiseen työhön. Tärkeintä on ehkä kuitenkin olla oma-aloitteinen.

Spontaaniudesta ja hyvästä motivaatiosta on hyötyä. Itse tulin alalle enemmän intohimon kuin rahan takia. Luonto-ohjaajan ammatissa on hyötyä siitä, jos on jo muitakin kouluja käytynä tai toinen ammatti taustalla. On hyvä, jos haluaa työskennellä turistien kanssa tai selkeästi haluaa yrittäjäksi.


Moottorikelkan ajotreeniä
Hiihtovaelluksen päätös
Haltille
Tämän ekan opiskeluvuoden huippukohtia ovat olleet oikeastaan kaikki ulkona tehdyt retket.

TOP5: Suomi 100 vuotta -hiihtovaellus Leviltä Haltille (työssäoppimispaikan kautta), työssäoppimisjakso Lapin Luontoelämyksessä Levillä, talvinen hiihtovaellus Patvinsuolle, viikon melontaretki Saaristomerellä ja syysvaellus Kuusamon Karhunkierrokselle."

 Jutta, 2016 aloittanut luonto-ohjaajaopiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti