maanantai 16. tammikuuta 2017

Kalastusoppaaksi!

Hei,

Olen Eeva Vihermäki, suoritin syksyllä 2016 kalastusoppaan ammattitutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa. Aiemmilta koulutuksiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja, työnohjaaja ja ET psykoterapeutti/ perheterapeutti.

Luonto ja erityisesti järviluonto on aina ollut minulle tärkeä – sielunmaisema, jossa mieli
ja keho lepää, voimaantuu ja saa lisää energiaa. Uskon, että niin kokee moni muukin.

Kalastus on ollut mukavaa puuhaa jo lapsuudesta lähtien, kun soudin isän kaverina verkkoja ja mato-ongella narrattiin kunnon körmyniska-ahvenia. Myöhemmin harrastus jatkui puolison ja lasten kanssa.

Moni meistä keskittyy johonkin tiettyyn kalastuslajiin ja luonnollisesti sitä harrastaa eniten. Meille tällaiseksi muodostui ajan saatossa veto-uistelu. Jollakin toisella se voi olla vaikka perhokalastus tms.

Toimin yrittäjänä mm. kuljetusalalla lähes 16v. ajan. Sen loppuvaiheilla puoliso alkoi miettiä, voisiko työkseen tehdä jotakin muuta auton ajamisen sijaan ja silloin tuli ajatus kalastusoppaaksi kouluttautumisesta. Niin me molemmat hakeuduimme opiskelemaan.

Lähdin avoimin mielin ottamaan vastaan kaiken opin ja uudet kokemukset mitä vastaan tulisi, olihan kouluttajina Suomen huippuluokan opettajat. Ryhmämme jäset olivat kaikki eri aloilta ja eri puolilta Suomea ja varsin pian tuli selväksi, että ihan mahtava porukka oli koossa. Ryhmän jäsenten erilaiset elämäntaustat ja kokemukset olivat myös ihan parasta antia koulutuksessa. Pidämme varmasti yhteyttä läpi elämän.

Koulutuksen aikana tutustuttiin erilaisiin kalastusmuotoihin, välineisiin, kalastustekniikoihin, välineuutuuksiin, kalan käsittelyyn, opastustoimintaan, yritystoimintaan, markkinointiin jne. Suoritettiin vuokraveneenkuljettajan lupakirja, ensiapukoulutukset, hygieniapassi. Tässä joitakin osa-alueita mainitakseni.

Käytännössä myös paljon kalastettiin. Käytiin merellä, kalastettiin virtaavissa vesissä ja erilaisilla järvillä. Opittiin paljon uutta erilaisista vesistöistä ja mm. kalabiologiasta ja näitä aiheita aioin jollakin tavoin opiskella tulevaisuudessa lisää.

Suosittelen sydämestäni Koulutuskeskus Salpauksen kalastusopaan ammattitutkintoa. Tästä koulutuksesta sain paljon uusia kokemuksia ja oppeja, joita voin hyödyntää niin kalastusoppaana toimiessani kuin myös terapeutin työssäni.

Lähde rohkeasti mukaan elämäsi kalastusseikkailuun : )

Kalastusterveisin,

Eeva

Kalastusopas AT


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti