tiistai 11. helmikuuta 2014

Hae yhteishaussa ammatti luonto- ja ympäristöalalta tai kalataloudesta!

Kevään 2014 yhteishaku on käynnistymässä. Koulutuskeskus Salpauksen koulutuspaikkoja voi hakea yhteishaussa 24.2.-14.3.2014.  Salpauksen yhteishakuohjeisiin pääsee tästä.

Asikkalan toimipisteessä Asikkalan kirkonkylällä voi opiskella moniin luonnonvara-alan ammatteihin. Luonto- ja ympäristöalaa opiskellen voit valmistua luonto-ohjaajaksi tai ympäristönhoitajaksi. Kalatalouden perustutkinto taas antaa valmiudet kalastuksenohjaajan tai kalanjalostajan työhön. Lisäksi tarjolla on maatalousalan perustutkinto, jossa voi erikoistua maaseutuyrittäjäksi tai eläintenhoitajaksi.

Luonto-ohjaaja ohjaa erilaisia luontoaktiviteetteja asiakasryhmille
Kuvassa ulkolaiset vieraat ovat pääsemässä ensimmäistä kertaa
eräsuksien päälle Päijänteen jäällä
 
Opiskelu luonnonvara-alalla on käytännönläheistä ja tapahtuu suureksi osaksi ulkona. Luonto-ohjaajat ja kalatalouden opiskelijat viihtyvät Päijänteen vesillä tai jäillä, tutuiksi tulevat myös lähiseudun retkikohteet ja esim. vesistökohteiden hoito. Asikkalan koulutilalla on mainiot puitteet esim. aloilla tarvittavien koneiden ja laitteiden käytön harjoittelemiseen tai vaikkapa asiakasryhmien palvelemiseen

Moottorikelkka on tärkeä työväline sekä luontoalalla että kalataloudessa.
Se kuljettaa työkohteisiin tai talviverkoille, lisäksi se on luontoalalla
myös asiakkaiden elämysväline safareilla.

Niin ympäristönhoidon, luonto-ohjauksen kuin kalataloudenkin opiskelu on työelämäpainotteista. Opintoihin sisältyy paljon työssäoppimista, jonka aikana ollaan alan oikeilla työpaikoilla opettelemassa esim. sitä, miten lumikenkäretket safariyrityksessä vedetään tai miten toimii suuri kalansavustamo. Työelämästä saadut kokemukset tuovat lisää syvyyttä opintoihin koululla.

Talvinuottausta Päijänteellä. Kalastusmenetelmän lisäksi
tutuiksi tulevat mm. turvallisuus jäillä sekä varustautuminen
talvikeleihin
Taito valmistaa rouheita kiehisiä on avuksi jokaisessa nuotion sytytyksessä

Ammatillisen perustutkinnon opiskelu kestää 3 vuotta, jos takana on vasta peruskoulun oppimäärä. Toisen ammatillisen tutkinnon tai ylioppilastutkinnon suorittaneilta aikaa kuluu vain 2 vuotta. Peruskoulusta tulevien opintoihin kuuluu myös esim. matematiikan, äidinkielen ja muiden kielten opiskeluja, muut keskittyät ammatillisiin aineisiin.

Kalanjalostajien valmistamia kalatuotteita menossa myyntiin
koulun kalakauppaan

Luontoalan koulutuksessa korostuu myös yrittäjähenkinen työskentely. Luonto-ohjaajien Nuori yrittäjä -yritykset sekä pedagoginen Osuuskunta Messinki tarjoavat mahdollisuuden opiskella ammatin ydinasioita tekemällä oikeita asiakaskeikkoja - vaikkapa tuottamalla luontoelämyksiä yritysasiakkaille tai valmistamalla loimulohiaterian kokousvieraille.

Monipuolinen osaaminen autta löytämään mielenkiintoisen työpaikan.
Luonto-ohjaaja- ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijoita Orimattilasta
yhteisellä melontakurssilla Jyrängönvirralla
Kalatalouden perustutkintoa opiskelevat voivat erikoistua kalastuksenohjaajiksi, joiden työtä on erilaisten asiakkaiden tai asiakasryhmien vieminen kalastuselämysten pariin. Opintojen aikana tulevat tutuiksi paitsi erilaiset kalastusmenetelmät, myös esim. turvallisuus ja ryhmien ohjaamisen perusasiat. Kalanjalostajat erikoistuvat erilaisten kalatuotteiden valmistamiseen ja mm. kalakaupassa toímimiseen.

Talven saalista narraamassa
Tästä blogista voit lukea lisää tarinoita kalatalouden ja luontoalan koulutuksesta Asikkalassa. Hae opiskelupaikkaa yhteishaussa - saat luonnonläheisen ammatin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti