lauantai 1. helmikuuta 2014

Kotikenttänä Päijänne


Kalatalouden ja luontoalan opiskelijoiden opinnoissa tärkeässä roolissa on Päijänne, jonka laineilla tai jäillä tapahtuu suuri osa opetuksesta. Vesillä liikkumista harjoitellaan mm. Asikkalanselän ja Päijänteen kansallispuiston vesillä, kesäkaudella lukuisien huviveneiden seurassa. Talveksi järvi rauhoittuu, ja etenkin ennen jäiden tuloa vesillä on tilaa.

Melontaretkelle lähdössä Karinsalmen sillan alta marraskuussa

Päijänteen karut rannat ja laajat selät ovat opettavainen, vaikkeivät aina lempein mahdollinen oppimisympäristö. Melojat saavat lähes joka retkellä tuntumaa lähes meriolosuhteisiin ylittäessään suuria selkiä. Säiden vaihtelut tarjoilevat haastavia olosuhteita niin kanooteilla kuin moottoriveneilläkin liikkuville. Kuluvana talvena on lisähaasteena ollut järven myöhäinen jäätyminen vasta reilusti tammikuun puolella, jonka vuoksi esimerkiksi talvikalalle päästiin normaalia myöhemmin. Luonto-ohjaajat ovat odotelleet eräsuksi- ja lumikenkäkelejä, jotta harjoitusyrityksen asiakkaiden kanssa päästäisiin toteuttamaan hyvin suunniteltuja ja markkinoituja ohjelmapalvelutuotteita.

Koulun ranta jäiden tultua

Oppimisympäristönä Päijänteen rannalla sijaitseva luonnonvara-alan oppilaitos on vertaansa vailla. Avovesiaika on pitkä, kuitenkin joka vuosi tulee kunnollinen talvi. Etelä-Suomen Sanomien mukaan kuluva talvi on vähälumisin 41 vuoteen. Silti uskon, että hiihtämään ja lumikenkäilemään päästään sekä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa että toisen vuoden opiskelijat asiakkaineen. Talviverkkokalastus ja talvinuotan veto ovat myös jokatalvisia perinteitä kalatalouden opinnoissa.

 
Ihan kohtalainen.

Päijänteen rannoilla työskennellessään voi aloittaa päivänsä vaikkapa hyräillen  Päijänne -valssia :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti