tiistai 12. helmikuuta 2013

Kokemuksia kalastuksenohjaajaksi opiskelusta


Hain opiskelemaan kalataloutta, koska harrastin kalastusta ja tämä ala tuntui alusta asti parhaalta vaihtoehdolta. Sain koululta asuntolapaikan, koska asun niin kaukana. Asuntolassa sain tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Parhaiten mieleeni on jäänyt kalanjalostus, koska en itse osannut fileoida. Ensimmäinen fileoimani kala meni hukkaan, josta sain palautetta.

Ensimmäinen vuosi meni lähinnä teoriaopinnoissa ja pyydyskalastuksessa. Ensimmäisen vuoden keväällä menin työssäoppimaan kalanjalostusta, koska en ollut vielä valinnut suuntautumistani.
Myöhemmin valitsin kuitenkin kalastuksenohjaajaksi suuntautumisen, koska fileoiminen ei ollut mikään vahvin osa-alueeni. Kalastuksenohjaajan työ tuntui minulle mielekkäämmältä.

Vapaa- aika kului kouluviikoilla kavereiden kanssa biljardia pelaten ja liikuntasalissa riehuen. Hyvänä muistona on esimerkiksi Päijänteellä tehty nuottaus. Valmistun keväällä kalastuksenohjaajaksi ja toivon mukaan saan koulutusta vastaavia töitä.

Jos olet kiinnostunut asiakaspalvelusta, jossa ohjataan ihmisiä kalastamaan, niin olet oikeilla jäljillä. (teksti: Pyry Lätti)

Jos kiinnostuit kalatalouden opinnoista, lue lisää tästä.

external image 46704_129933140387176_4914724_n.jpg
Ensimmäisen vuoden syksyllä saatu taimen verkoista: 8,081kg
(Suurin taimen, mikä on koulun rannasta saatu)


Talvinuottausta eteläisellä Päijänteellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti