keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kissanpäivien tunnelmia 18.-19.1.2013


Luonto-ohjaajien lettukahvila keräsi vilkkaampana
aikana asiakkaita jonoksi asti.
Paistajien silmät olivat kovilla savun takia
  Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteen jokatalviseksi perinteeksi ovat muodostuneet Kissanpäivät, avoimien ovien yleisötapahtuma. Tänäkin vuonna Kissanpäivät kesäsi sadoittain asiakkaita tutustumaan Asikkalan eri koulutusaloihin sekä nauttimaan talvipäivästä maaseudulla.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä, perjantaina, saatiin nauttia lähes 30 asteen pakkasista, joita joku jo "Kissanpäivien kiroukseksikin" nimitti. Lähes joka vuosi ollaan Asikkalassa kärvistelty ainakin toinen Kissanpäivistä varsin alhaisissa lämpötiloissa. Perjantaina olikin välttämätöntä tehdä ohjelmaan pieniä muutoksia. Esimerkiksi ratsastusnäytös peruttiin ja luonto-ohjaajien lettukahvila palveli sisätiloissa. Väkeä oli silti uskaltautunut paikalle mukavasti. Navetan maitobaari ja vasikat sekä pieneläinhoitolan pörröiset sekä vähemmän pörröiset otukset keräsivät taas uusia ihailijoita. Myöskään päärakennuksen työpajoja ja esityksiä eivät pakkaset haitanneet.

Lauantai oli jälleen päivistä vilkkaampi. Sään alkaessa lauhtua aamun kipakoista lukemista ihmisetkin lähtivät liikkeelle, ja Kissanpäivien eri pisteissä oli vilskettä. Tapahtuma on myös luonto-ohjaajien harjoitusyritykselle hyvä mahdollisuus harjoitella suurten asiakasmäärien palvelemista. Yhteiseen hiileen puhaltamisen (sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti) ja oman tontin hoitamisen merkitys tulevat jokaiselle selväksi viimeistään siinä vaiheessa, kun letun ostajien jono kiemurtelee kohti päärakennusta ja lettutaikina tirisee jokaisen pannussa. Ken siitä urakasta selviytyy hymyillen, on sisäistänyt asiakaspalvelun kohtuullisen hyvin. 

Hirsikodalle oli tuotu yleisön tutkittavaksi erilaisia erävarusteita.
Leiskuva tuli houkutteli kävijöitä istahtamaan taljoille.


Kalastuksenohjaajaopiskelijat huoltamassa kalastusvälineitä.
Etualalla perhon sidontaa

Kalatalouden opiskeluun pääsi Kissanpäivillä tutustumaan myös Mummola -rakennuksen sisätiloissa, jossa kalatalouden opiskelijat huolsivat erilaisia kalastusvälineitä. Kouluttaja Juha Happonen ohjasi työskentelyä ja kertoili samalla myös alan aikuiskoulutusmahdollisuuksista. Moni kävijä lähtikin salista koulutusesite kädessään. Ja moni jatkoi matkaansa kalanjalostustiloihin palaten opiskelijoiden valmistamia kalatuotteita sisältävä Salpauksen muovikassi heiluen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti