Jos olet jo suorittanut lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon, voit hakea koulutukseen ympäri vuoden jatkuvalla haulla. Hae tästä!
Vesillä liikkuminen ja kalastus ovat rakkaita harrastuksia noin kahdelle miljoonalle suomalaiselle. Suomalaisille maistuu myös kalaruoka - kalan kysyntä onkin kaksinkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä. Vapaa-ajankalastuksen saaliit ovat kuitenkin pienentyneet ja suomalaisten kalankäsittelytaidot heikentyneet. Yhä useampi ostaa ruokakalansa kaupan kalatiskiltä.
Perhokalastus kasvattaa suosiotaan |
Kalastusopas työssään |
Kalastus sopii erinomaisesti myös erityisryhmille osaavien ohjaajien avustuksella |
Kalastuksenohjaajan työvälineet valmiina |
Kaikki kalatalouden perustutkinto-opiskelijat perehtyvät mm. kalastuslainsäädäntöön, kalabiologiaan ja limnologiaan, erilaisiin kalastusmenetelmiin, pyydysrakentamiseen ja saaliin käsittelyyn. Työssäoppimisjaksoilla tulevat tutuiksi myös kalanviljely ja esim. kalastusvälinekauppa. Useimmat erikoistuvat joko kalastuksenohjaukseen ja sitä kautta esim. erilaisiin urheilukalastusmenetelmiin tai sitten kalanjalostukseen suuntautuen perinteisten ja modernien kalaherkkujen valmistamiseen ja myyntiin.
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijoille maksutonta. Luonnonvara-alalla on vielä sellainen erityispiirre, että opiskelupäivinä tarjoillaan kolme maksutonta ateriaa, aamiainen, lounas ja päivällinen. Asikkalan kampuksella on myös Koulutuskeskus Salpauksen ainoa opiskelija-asuntola, jossa voi halutessaan majoittua ilmaiseksi kouluviikon aikana (ma-pe).
Saaliin takaaminen asiakkaalle vaatii paljon pohjatyötä. |
Superhyvän kalakeiton aineksia |
Koulussamme on rentoa ja rauhallista - pienessä yksikössä tutustuu nopeasti opiskelijoihin ja henkilökuntaan ja on helppoa pyytää apua tai neuvoja niitä tarvitessaan. Opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä on yhteinen kahvihuone, jossa kalajutut ja muut erätarinat lentävät.
Opiskeluun kuuluu myös 30 osaamispisteen verran työssäoppimista. Moni löytääkin tulevan työpaikkansa työssäoppimisen kautta - esim. kalanjalostuksessa tarvitaan jatkuvasti työvoimaa.
Järvikala taipuu myös herkulliseksi kalahampurilaiseksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti